Kosovo i Metohija

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje zatvoreni za ulazak na Kosovo i Metohiju

Granični prelaz Jarinje, foto: Google maps

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Nakon nedeljnog sukoba u selu Banjska na Kosovu, kosovska policija je blokirala pristup putevima koji vode ka tom području, uključujući i prelaze Brnjak i Jarinje iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici. Saobraćaj u suprotnom smeru, od Severne Mitrovice ka centralnoj Srbiji, nastavlja se bez problema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je u nedelju zatvorilo ove prelaze na severu Kosova kao odgovor na incident u selu Banjska. Još uvek nije poznato kada će prelazi ponovo biti otvoreni za normalan saobraćaj.

Situacija na prelazima Jarinje i Brnjak ostaje nepromenjena, ograničavajući ulazak putničkih automobila i pešaka na Kosovo, dok se izlazak sa Kosova i dalje dozvoljava, prenosi Kosovo onlajn. Građani su obavešteni da prate najnovije vesti i informacije kako bi bili informisani o eventualnim promenama u situaciji na ovim prelazima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić