Politika

Saopštenje NPS Niš povodom neodržavanja sednica Skupštine GO Pantelej

Nikola Ilić, foto: Privatna arhiva

U celosti prenosimo saopštenje za javnost predsednika Opštinskog odbora Pantelej i odbornika u Skupštini opštine Pantelej, Nikole Ilića:

Konstitutivna sednica Skupštine gradske opštine Pantelej, održana je 12. jula, kada su verifikovani mandati odbornika ove gradske opštine i izabrani njeni organi. Do danas, gotovo tri meseca kasnije, nova sednica nije sazvana, odbornici Panteleja nisu dobili obaveštenje o datumu održavanja nove redovne sednice Skupštine, uprkos obavezi da se sednice održavaju najmanje jednom u tri meseca.

Poslovnikom o radu Skupštine gradske opštine Pantelej, propisano je da predsednik skupštine saziva sednicu Skupštine po potrebi, a najmanje jednom u tri meseca kao i da se poziv za sednicu Skupštine dostavlja odbornicima najkasnije 5 dana pre dana određenog za održavanje sednice. Kako će 12. oktobra nastupiti poslednji dan roka u okviru kojeg predsednik Skupštine treba da sazove sednicu i kako je rok za dostavljanje poziva odbornicima najmanje 5 dana pre dana održavanja sednice, pozivam Predsednika da odmah sazove sednicu Skupštine i poziv dostavi odbornicima.

Kao odbornik Skupštine gradske opštine Pantelej ukazujem da ovakvo kašnjenje sa sazivanjem sednice nema opravdanja, naročito ako se ima u vidu da u opštini Pantelej, na području sela Malča, imamo alarmantnu situaciju u vezi vodosnabdevanja građana, kao i to da svakodnevno primamo pozive građana sa upozorenjem na postojanje određenog komunalnog ili drugog problema.

Pored prethodnog, ukazujem i na to da je sednica skupštine već trebala biti održana a radi donošenja odluke o prestanku mandata pojedinih odbornika iz razloga nespojivosti funkcije odbornika sa funkcijom nosilaca izvršne vlasti u opštini Pantelej, kao i odlue o potvrđivanju mandata novih odbornika, kako bi nesmetano mogla da nastavi da radi i preduzima radnje iz svoje nadležnosti, odnosno kako bi odbornici mogli u punom kapacitetu da učestvuju u radu Skupštine u koju su izabrani kao predstavnici građana opštine Pantelej.

U ime NPS Niš, kao odbornik koji je kandidovan i izabran sa liste koalicije „Biramo Niš“, ističem da ovakvo kašnjenje i nepostupanje u skladu sa Poslovnikom skupštine je nedopustivo.

Ovakav način rada Skupštine opštine Pantelej je možda mogao prolaziti bez posledica u prethodnom sazivu, a u kojem gotovo da nije bilo opozicionih odbornika, ali u ovom sazivu, odbornici koji su kandidovani i izabrani ispred NPS Niš, neće tolerisati onemogućavanje učešća u radu u najvišem telu opštine Pantelej, u kojem su izabrani na prethodnim izborima.

U ime NPS Niš, predsednik Opštinskog odbora Pantelej i odbornik u Skupštini opštine Pantelej, Nikola Ilić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Politika

Grupa građana “Dr Dragan Milić” traži dokumentaciju u vezi istražnih bušotina u blizini vrela Studena

Medijanine oktobarske igre sa najmlađima

Počeli „Dečiji jesenji dani u Medijani“

Politika

Saopštenje NPS Niš povodom neodržavanja sednica Skupštine GO Pantelej

Sport

SRPSKA LIGA ISTOK 9. KOLO: EVO SA KOJIM EKIPAMA SE SASTAJU NIŠKE EKIPE