Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

fiat hibrid

Kompanija Stelantis je, pre zvaničnog predstavljanja novog modela „Fiat Grande Panda“ zakazanog za 11. jul u Torinu, objavila prve fotografije novog kragujevačkog automobila.

„Grande Panda“ je inspirisana slavnim modelom „Panda“ iz osamdesetih godina, koji je dizajnirao Đorđo Đugaro. U novom ruhu, ovaj model je ponovo oživeo kao „smart kar“ u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu. Dizajn novog automobila potiče iz Mirafjorija, Stelantisovog centra za istraživanje i razvoj.

Očekuje se da će „Fiat Grande Panda“ doneti savremeni duh klasičnog modela, sa inovacijama koje su prilagođene potrebama modernih vozača.

Ništa više neće biti isto nakon 22. jula i srpske premijere Fiata Grande Pande. Tog dana započela je nova era u proizvodnji automobila u našoj zemlji s obzirom da će po prvi puta sa fabričkih traka u Kragujevcu silaziti jedan potpuno električni automobil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fiat Italia (@fiat_it)

Srpskoj premijeri Grande Pande, koja je održana svega desetak dana nakon svetske u Torinu, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Politika

Grupa građana “Dr Dragan Milić” traži dokumentaciju u vezi istražnih bušotina u blizini vrela Studena

Medijanine oktobarske igre sa najmlađima

Počeli „Dečiji jesenji dani u Medijani“

Politika

Saopštenje NPS Niš povodom neodržavanja sednica Skupštine GO Pantelej

Sport

SRPSKA LIGA ISTOK 9. KOLO: EVO SA KOJIM EKIPAMA SE SASTAJU NIŠKE EKIPE