Obaveštenje

Nastavak mera pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola

Policija, ilustracija, foto: pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici saobraćajne policije, tokom prve nedelje sprovođenja akcije „Školaˮ, sankcionisali čak 5.363 prekršaja u zonama škola.

Najviše učesnika u saobraćaju sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, ukupno 2.256, dok je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona sankcionisano 338, zbog nepropisnog parkiranja u zonama škola 342, a zbog prolaska na crveno svetlo semafora 86 vozača.

Saobraćajna policija je tokom ove akcije isključila iz saobraćaja čak 68 vozača koji su u zonama škola upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od čega je sedam zadržano na trežnjenju zbog više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Tokom prve nedelje sprovođenja akcije, u zonama škola nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda koja bi za posledicu imala povređenu decu.

Pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu kako bi se očuvala bezbednost dece, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Nastavak mera pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola

Svaka čast

Još jedan uspeh naših mladih informatičara na međunarodnim takmičenjima

Beograd - Pariz

Srbija osvojila šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova