Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Radio stanica, ilustracija, foto: pixabay.com

Radio Beograd je večeras svečano proslavio 100 godina postojanja prvim od dva besplatna koncerta na prepunom stadionu „Tašmajdan“ u Beogradu. Na koncertu su nastupila brojna značajna imena iz sveta klasične muzike, džeza, zabavne, pop i rok muzike, oduševivši prisutne izvedbama svojih najpoznatijih dela.

Pod sloganom „Iz veka u vek“, drugi slavljenčki koncert, pod nazivom „Veselo veče“, posvećen izvođačima narodne muzike, biće održan sutra uveče (20:00) na „Tašmajdanu“. I ovaj koncert će uživo prenositi Radio-televizija Srbije i Radio Beograd, omogućavajući onima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju da uživaju u slavlju.

Večerašnji koncert otvoren je zvucima Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, koji su zajedno sa operskim pevačima Željkom Lučićem, Branislavom Podrumac, Nikolom Kitanovskim i Draganom Radakovićem izveli kompoziciju „Pod sjajem zvezda“, izazvavši oduševljenje publike.

Radio Beograd, koji je osnovan 1924. godine, jedan je od najstarijih radio stanica na Balkanu i ima bogatu tradiciju u informisanju i obrazovanju slušalaca. Ovaj jubilej je prilika da se podsetimo na značaj radija kao medija, koji i dalje igra važnu ulogu u životima mnogih ljudi.

Pored Radio Beograda, u Srbiji se ranijih godina izdvajao i Radio Niš, koji tokom vremena svog postojanja takođe doprinosio očuvanju kulturnog nasleđa i muzičke baštine ovog regiona. Danas ova radio stanica više ne postoji…

Radio stanice širom Srbije nastavljaju da budu važan deo svakodnevnog života, povezujući ljude i pružajući im kvalitetan sadržaj.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Nastavak mera pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola

Svaka čast

Još jedan uspeh naših mladih informatičara na međunarodnim takmičenjima

Beograd - Pariz

Srbija osvojila šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova