COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Već četvrto leto zaredom, pandemija KOVID-19 ne popušta ni pred tropskim temperaturama koje su ove godine zahvatile svet. Kako saznaje „Blic,“ broj zaraženih raste ne samo u Grčkoj, gde letuje najveći broj Srba, već i u Srbiji. Ovo je navelo pojedine kompanije da samoinicijativno uvedu preventivne mere, uključujući merenje telesne temperature zaposlenih na ulazu u zgradu.

U Grčkoj su, pored povećanog broja obolelih, zabeleženi i smrtni slučajevi. Nacionalna zdravstvena organizacija (EODI) prijavila je 26 smrtnih slučajeva u periodu od 8. do 14. jula, kao i povećan broj hospitalizacija, uglavnom starijih osoba i onih sa hroničnim bolestima.

U Srbiji, Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ izjavljuje za „Blic“ da, iako se beleži porast broja obolelih, apsolutni broj inficiranih je i dalje nizak, te nema indicija da dolazi do ozbiljnijeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Nadležni apeluju na građane da se pridržavaju preventivnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa, posebno tokom letnjih meseci kada su okupljanja i putovanja učestalija.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić