Zabava

Najava: Peti po redu hip-hop festival „San Derven“ u Svrljigu – Nastupa WHO SEE

Who See nastupa na Festivalu ,,San Derven'', foto: San Derven

Kako je saopšteno, 28. jula biće održan peti po redu „San Derven“, hip-hop festival u Svrljigu koji je muzičko-humanitarna manifestacija sa tradicijom od 2019. godine.

Festival je nastao iz ideje da mladim, talentovanim ljudima pruži priliku da nastupaju i pokažu svoj talenat, promoviše hip-hop kulturu, obogati kulturne sadržaje u Svrljigu i učini ih dostupnim i besplatnim za sve, kao i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.

Festival organizuje Kancelarija za mlade Svrljig u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig.

Ove godine, publiku će zabavljati grupa „Who See“, dinamični hip-hop duo iz Crne Gore koji čine Noyz (Dejan Dedović) i Dedduh (Mario Đorđević). Grupa je poznata po energičnim nastupima i specifičnom stilu koji kombinuje hip-hop sa elementima lokalne kulture. Njihov humor, društveno angažovani tekstovi i jedinstveni pristup muzici brzo su ih učinili prepoznatljivima na regionalnoj muzičkoj sceni. „Who See“ su stekli veliku popularnost zahvaljujući hitovima kao što su „Đe se kupaš“, „Nemam ti kad“ i „Pješke polako“. Njihov album „Krš i drača“ doneo im je regionalnu slavu, a bili su i crnogorski predstavnici na Pesmi Evrovizije 2013. godine sa pesmom „Igranka“.

Festival će biti održan na Sportsko-rekreativnom centru Pastirište u Svrljigu, na košarkaškom igralištu, sa početkom u 19 časova. Očekuje se da ovaj događaj privuče veliki broj posetilaca, ljubitelja hip-hop muzike i pozitivne atmosfere.

Pridružite se i podržite mlade talente, uživajte u muzici i doprinesite promociji pozitivnih društvenih vrednosti na petom hip-hop festivalu „San Derven“!

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić