Obaveštenje

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ

Danas će u Srbiji, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguć i grad.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na grmljavinske nepogode.

„U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme“, navodi RHMZ.

Pad temperature

Kako navodi RHMZ, do petka nas očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

„Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30 stepeni. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak“, najavio je RHMZ.

Piše: Blic

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić