Predsednik u Leskovcu

Predsednik Vučić obišao novoizgrađeni stadion Dubočica

stadion leskovac dubočica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili ovakav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

Stadion i zajedničko slikanje, foto: FSS, jutjub, video
Stadion i zajedničko slikanje, foto: FSS, jutjub, video

„Draga deco, sportisti, treneri, roditelji, građani Leskovca, dragi prijatelji, ponosan sam što smo baš ovde, u Jablaničkom okrugu, napravili stadion po uzoru na najbolje evropske. Država će pomagati koliko bude mogla, održavaćemo ovaj stadion, ali vas molim da budete uporni, vredni i marljivi, kao i da uložite mnogo napora da biste postigli dobre rezultate. Da radite, da se za pobede izborite, da volite fudbal i sport, da i kada gubite učite da se vratite u igru i pobeđujete“, poručio je predsednik Vučić i najavio da će reprezentacija Srbije na ovom stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske, 19. novembra ove godine.

Predsednik je rekao da će u roku od šest meseci biti izabrani najbolji operateri za održavanje ne samo stadiona u Leskovcu, već svih stadiona u zemlji.

„U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa“, objasnio je predsednik Vučić. On je naveo i da je Leskovac za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji.

„Smanjili su dugove, zaposleno je oko 10.000 ljudi više nego pre, ali još mnogo toga mora da se uradi. Leskovac mora da ima stadion, a naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim troškovima“, istakao je predsednik Vučić, dodajući da se ulaže i u leskovačku bolnicu, 45 miliona evra, da radovi traju i da će biti završeni do kraja januara 2025. godine.

Stadion u Leskovcu je otvoren nakon dve godine izgradnje i jedan je od tri novoizgrađena stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić