Plate i penzije će rasti više nego inflacija

Dinari, ilustracija, foto: Niške novine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas povećanje plata u javnom sektoru i povećanje penzija za 12,1 odsto od 1. januara naredne godine, i istakla da će plate i penzije rasti značajno više nego inflacija.

Dinar, ilustracija, foto: Niške novine
Dinar, ilustracija, foto: Niške novine

Brnabić je, gostujući na Televiziji Prva, poručila da smo bez ikakvih najava restrikcije ušli bezbedni u ovu tešku zimu, kontinuiranim rastom plata, penzija i minimalca.

Kontinuirani rast plate, penzije i minimalca smo ostvarili tako što smo preuzeli na sebe plaćanje iz budžeta, podigli smo neoporezivi deo dohodka, na taj način smo smanjili porez i taj trošak preuzeli na sebe, objasnila je premijerka.

Ona je, govoreći o situaciji vezanoj za uvođenje sankcija Rusiji, podsetila na to da je zaključak Saveta za bezbednost Srbije ostao neizmenjen već devet meseci i da su najteži pritisci bili na tom planu da će biti povučeni svi investitori iz Srbije, što smo uspeli da odbranimo.

Strani investitori došli su jer im treba stabilnost kada je reč o ceni energenata, ukazala je premijerka.

Stabilnost Srbije, kako je navela, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas, koji je za industriju jeftiniji jedino u Mađarskoj, a kada je reč o električnoj energiji, ona je jeftinija za industriju u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić