Rad na razvoju turističkih potencijala Srbije

Ilustracija, foto: pixabay.com

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izrazila je, prilikom otvaranja konferencije „Uzakrota Balkans 2022“, očekivanje da će se turistički sektor Srbije u potpunosti podići zahvaljujući aktivnostima usmerenim na razvoj turističkih potencijala i unapređenju saradnje na međunarodnom nivou.

Ilustracija, foto: pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

Matić je podsetila na to da je našu zemlju prošle godine posetilo više od dva i po miliona turista, dodajući da je oboren rekord deviznog priliva u turizmu sa milijardu i 596 miliona evra i da je u prva dva meseca 2022. godine ukupan broj dolazaka turista porastao za 46,3 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

To nam uliva optimizam i očekujemo uspešnu sezonu i godinu rasta i prosperiteta u oblasti turizma, poručila je ona, ukazavši na to da je za Srbiju i Beograd velika prilika da budu deo manifestacije Uzakrota Travel Summit.

Prema njenim rečima, ova konferencija, koja se održava na međunarodnom nivou, povezuje najveće kompanije sa profesionalcima u industriji putovanja i omogućava razmenu iskustava i promociju turističkih ponuda i potencijala.

Pored ministarke Matić, na otvaranju konferencije u Beogradu govorili su i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Malezije Siafinaz Bujang i predsednik udruženja JUTA Aleksandar Seničić.

Uzakrota samit je mesto susreta profesionalaca u turizmu, predstavnika destinacija, turističkih agencija, avio-kompanija, organizatora putovanja, hotelske industrije, kao i startapa, investitora i tehnoloških kompanija u oblasti turizma, i tokom godine se održava u nekoliko gradova u Evropi, Aziji i Srednjem istoku, uključujući i Beograd.

Od osnivanja 2010. godine, konferencija je postala prepoznatljiv brend koji okuplja neke od najvažnijih predstavnika industrije turizma na globalnom planu i nedavno je proglašena za jedan od deset najuticajnijih turističkih događaja u svetu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić