COVID19

Lakši pacijenti iz Beograda biće prebačeni u Niš i Kragujevac

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će lakši pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu danas biti prebačeni u privremene bolnice u Nišu i Kragujevacu, a sutra u Nišku banju, kako bi se oslobodili kapaciteti u glavnom gradu za najteže pacijente.

Ministar Zlatibor Lončar, foto: Jutjub Tanjug
Ministar Zlatibor Lončar, foto: Jutjub Tanjug

Lončar je na sastanku s direktorima kovid bolnica rekao da Beograd ima najveće problem sa bolničkim kapacitetima, najavivši da se otvara kovid bolnica i u Leskovcu.

Danas ćemo uputiti dodatne respiratore u bolnice u Kraljevu i Loznici koje popunjavaju kapacitete u intenzivnim negama, naveo je Lončar i ukazao na to da nikada nije bilo više pregleda, pozitivnih pacijenata, i onih koji zahtevaju bolničko lečenje.

Ministar je rekao da je Vlada Srbije danas usvojila predloge mera koje je medicinska struka tražila, da su one usklađene sa zakonom i da mogu da se sprovedu i kontrolišu.

Suština svega je da nema kontakta. Virus je ušao u porodicu, ušao je u kuću, naveo je Lončar i dodao da porodica može da prošeta, da izađe u restoran na ručak, u kafić da popiju kafu, ali da se izbegavaju kontakti sa drugim osobama.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Fudbal

Danas Car Konstantin protiv Svrljiga, Sinđelić protiv Dunava iz Prahova

Mediji

Radio Beograd proslavio 100. rođendan, dok radio Niš odavno ne postoji

Fudbal

Fudbalska liga Zona Centar: 12 ekipa u novoj sezoni

Ukusna hrana

10. Janijada u Lukovu: Nastupiće Rade Jorović i Jelena Broćić